FILMS

La Chaconne d'Auschwitz

Geserreerde Frans-Nederlandse documentaire van Michel Daëron vertelt onvoorstelbare verhalen in simpele ontmoetingen met twaalf bejaarde overlevenden van Auschwitz, die in een damesorkest marsen, operettes en Bach speelden voor dr. Mengele en mensen in de rij voor de gaskamer. Ketelhuis, Amsterdam, vr 20u, za zo 16u.

Daar in dat land

Klucht om te huilen over de bewoners van een Russisch dorp aan het einde van de wereld, waar varkensvet geruild kan worden tegen wodka en het dorpshoofd een reisje naar een kuuroord mag vergeven. Tweede speelfilm van Lidia Boborva biedt wanhoop en levenslust in een armoedige wereld die ondanks alles onvergankelijk lijkt. Amsterdam: Rialto. Den Haag: Haags Filmhuis. Utrecht: 't Hoogt.

Babe in de grote stad

Tweede film over Babe, de buitengewone big, ruilt de zonnige charme van de eerste film in voor uitzinniger en platter vermaak. De art direction is adembenemend. Babe komt terecht in een stad waar zowel de Eiffeltoren als het Hollywoodsign als het Vrijheidsbeeld de skyline bepalen. Babe maakt onder de dieren in de stad veel vrienden en vijanden die later vrienden worden, onder wie de goudvis van een orang-oetan en een gemene pitbull die met zijn kop onder water in een Venetiaans kanaal hangt. In meer dan 62 theaters.

My name is Joe

Bitterzoete film van Ken Loach over de onwaarschijnlijkheid van een goed leven in de achterbuurten van Engeland vertelt over de romance tussen een werkloze alcoholist en een welzijnswerkster met bindingsangst die zich beiden ontfermen over een aan de heroine verslaafd gezin. In meer dan 10 theaters.

En verder

Another Day In Paradise Den Haag: Babylon. Amsterdam: Kriterion Theater/Studio K. De appel Breda: Chassé Cinema. Groningen: Filmcentrum Poelestraat. Nijmegen: Filmtheater Cinemariënburg. Claire Dolan Deventer: Filmhuis De Keizer. Dordrecht: Filmhuis Cinode. Leeuwarden: Filmhuis Leeuwarden. Door De Wind Gejaagd Amsterdam: Filmtheater Rialto. Rotterdam: Filmtheater Lantaren/Venster. Utrecht: Filmtheater 't Hoogt. Elizabeth Amersfoort: Filmtheater De Lieve Vrouw. Amsterdam: Kriterion Theater/Studio K. Breda: Chassé Cinema. Eindhoven: Filmtheater Plaza Futura. Groningen: Filmcentrum Poelestraat. Voorschoten: Kinderbioscoop CC. Festen, `The Celebration' in meer dan 17 theaters. Gods And Monsters Cuyk a/d Maas: Bios Cuijk. Enschede: Filmtheater Concordia Cinema. Leeuwarden: Filmhuis Leeuwarden. Tilburg: Filmtheater Louis. Middelburg: Cinema Middelburg. L'Eternite Et Un Jour Amsterdam: Filmtheater Rialto. Breda: Chassé Cinema. Nijmegen: Filmtheater Cinemariënburg. La vie rêvée des Anges in meer dan 9 theaters. Lola Rennt Amsterdam: Kriterion Theater/Studio K, The Movies. Arnhem: Filmhuis Arnhem. Delft: Filmhuis Lumen. Saving Private Ryan Rotterdam: IMAX Theater. State Of Dogs Hilversum: Filmtheater Hilversum. Zwolle: Het Fraterhuis.