Duur gelijkspel van Manchester United

Arsenal heeft een goede kans gekregen op prolongatie van de Engelse voetbaltitel. De club van de Nederlanders Bergkamp en Overmars won gisteravond de Noord Londense derby bij Tottenham Hotspur met 3 1. Concurrent Manchester United verspeelde in de slotfase bij Liverpool een 2 0 voorsprong (2-2). De voorsprong van koploper Arsenal bedraagt nu drie punten. Manchester United heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Arsenal.

Manchester United kwam gisteravond op Anfield Road op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Yorke en Irwin (strafschop). Liverpool kwam door een benutte maar omstreden strafschop van Redknapp na zeventig minuten dichterbij. Vijf minuten later kreeg Irwin zijn tweede gele kaart en moest United met tien spelers verder. Twee minuten voor tijd maakte aanvoerder Ince de gelijkmaker voor Liverpool. Hij profiteerde van een handige actie van de Duitser Riedle, die de pas herstelde Nederlander Stam op het verkeerde been zette.

Manager Ferguson, die voor de vijfhonderdste keer op de bank zat bij United, reageerde na afloop teleurgesteld over de arbitrage. Volgens Ferguson was de de cruciale penalty van Liverpool onterecht. Blomqvist maakte volgens hem geen overtreding in het strafschopgebied. De manager van United noemde de rode kaart voor Irwin een kinderachtige beslissing. De verdediger kreeg een tweede gele kaart nadat hij de bal had weggetrapt na een fluitsignaal. Volgens Ferguson wist Irwin niet dat de bal over de zijlijn was gegaan. De televisiebeelden maakten duidelijk dat de speler wel op de hoogte was. Irwin moet door de schorsing de Cup Final tegen Newcastle United missen.Arsenal kwam op White Hart Lane aan een 2-0 voorsprong door doelpunten van Petit en Anelka. Anderton maakte een tegentreffer voor Tottenham. In de slotfase van de tweede helft zorgde Kanu met een fraai doelpunt voor de verlossende 3-1. De Nigeriaan was ingevallen voor Bergkamp, die nog niet helemaal fit was. Tegen de Spurs was Bergkamp de uitblinker en gaf hij zowel bij de eerste als de twee treffer de beslissende dieptepass.

Nummer drie Chelsea, dat Leeds United gisteravond met 1-0 versloeg, is met vier punten achterstand op Arsenal nog niet helemaal kansloos voor de titel. Maar Arsenal is favoriet bij de bookmakers, ook vanwege het iets betere doelsaldo. Het verschil met Manchester United bedraagt één doelpunt. United heeft nog drie wedstrijden te spelen (thuis Tottenham, uit Middlesbrough en Blackburn Rovers). Arsenal moet nog naar het sterke Leeds United en ontvangt op de laatste speeldag Aston Villa.