Boekenverkoop in bibliotheken na proef stopgezet

De verkoop van boeken via bibliotheken is na een proefperiode van drie jaar stopgezet. De verkoop bracht te weinig geld op om het experiment voort te zetten, zo heeft stichting Pro Biblio bevestigd. Samen met vier regionale boekhandelaren in Noord- en Zuid-Holland en boekhandelaar Libris begon Pro Biblio mei 1996 in de bibliotheken van Ter Aar, Bergschenhoek, Limmen en Akersloot met de verkoop van boeken. Het ging hierbij om gemeenten zonder boekwinkel. Bergschenhoek haakte al na een paar maanden af. Limmen en Akersloot na twee jaar. Ter Aar hield het drie jaar vol. ,,Maar dat kwam voornamelijk omdat onze boekhandelaar het idee en de investering langer een kans wilde geven'', aldus een woordvoerder van de bibliotheek in Ter Aar. Als oorzaak van het mislukken van het experiment ziet hij de relatief hoge huurprijzen en arbeidskosten, geringe vraag en de korte openingstijden. (ANP)