Ansichtkaart

Wat is er leuker dan je oma, opa, tante, vriendje of vriendinnetje een zelfgemaakte ansichkaart te sturen? Op 7, 10 en 11 mei kunnen kinderen in het Museum Scheveningen zelf hun eigen ansichtkaart tekenen, kleuren of plakken. Als de kaart klaar is, krijg je een postzegel en kun je de kaart in de brievenbus van het museum stoppen. In het museum is ook een tentoonstelling te zien van foto's van Ralph Prins. Hij maakte foto's van alles wat met zee en strand te maken heeft: golven, vissen, schelpen en mensen en dieren op het strand. Misschien zijn deze foto's inspiratiebron voor het maken van een kaart? Verder kun je elke dag de vuurtoren van Scheveningen beklimmen. Bovenin de toren heb je uitzicht over Den Haag en Scheveningen. En de vuurtorenwachter vertelt over hoe het vroeger was.

*Ansichtkaarten maken, 7, 10 en 11 mei 11-16u, kosten ƒ1 incl postzegel. Rondleiding toren ma t/m za (beh do 13 mei) om 13u, 14u en 15u. Kosten ƒ6. Vooraf telefonisch reserveren 070-3500830. Museum Scheveningen, Neptunusstraat 92, Scheveningen, ma t/m za 10-17u.