Advies over parkeren

Om automobilisten van buiten Amsterdam bewust te maken van het parkeerprobleem in de hoofdstad, wil de gemeente Amsterdam een informatielijn openen. Automobilisten moeten niet langer op de bonnefooi de stad inrijden voor een parkeerplaats, maar voor vertrek bedenken waar zij zullen parkeren. De informatielijn zal de automobilist informeren over de mogelijkheden.

De dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer (IVV) van de gemeente heeft vierenhalve ton tot zijn beschikking om het parkeren in de stad beter te stroomlijnen. Voor één ton is inmiddels het zogenoemde parkeeradviesteam opgericht. Medewerkers van het team lopen rond bij de Bijenkorf, waar met name op zondag altijd een grote file staat voor de parkeergarage. De medewerkers geven de automobilisten in de file informatie over alternatieven. Verder werkt de dienst IVV aan een Internet-site met parkeerinformatie.

De rest van het geld zal worden gebruikt voor de promotie van bestaande maatregelen. Zo worden langs de ring nu al stadsroutes aangegeven die bijvoorbeeld de kortste weg naar Amsterdam-West aangeven. Bezoekers van Amsterdam-West moeten langer op de ring blijven dan bezoekers van Amsterdam-Zuid.