Weer bekentenis in rellenproces

De tweede dag van het proces tegen Duitse hooligans die ervan worden verdacht vorige zomer een Franse agent zwaar te hebben mishandeld, is vandaag begonnen met een tweede bekentenis. Nadat vrijdag al de 24-jarige T.R. een officiële bekentenis had afgelegd, gaf nu de 31-jarige F.R. zijn betrokkenheid bij het in elkaar slaan van gendarme Daniel Nivel toe. ,,Ik heb hem geschopt. Ik heb een keer zijn been geraakt. Of ik 'm op andere plaatsen heb geraakt weet ik niet'', verklaarde F.R. voor de rechtbank van Essen. Hij zei dat hij gezien heeft dat Nivel met een plank op zijn hoofd werd geslagen. ,,Ik was geschokt en ben weggelopen.'' Zijn eerdere verklaring dat die klap was gegeven door A. Z., een derde verdachte in het proces, nam hij terug. ,,Ik weet niet wie het was.'' (SID)