Internationale beurzen

LONDEN

In navolging van het verlies gisteren op Wall Street begon de Britse effectenbeurs de dag in de min. De FTSE 100 daalde bijna 60 punten tot 6.473,3 punten, voornamelijk een gevolg van winstnemingen. Met name BP Amoco en Dixons, dit jaar behorend tot de sterkste stijgers, leden hieronder.

FRANKFURT

De index op de Duitse beurs bereikte tegen het middaguur het dieptepunt van de week. Meegesleurd door de zwaargewichten Deutsche Bank (min 1,13 procent) en Deutsche Telekom (1,45 procent) leverde de DAX 1,34 procent in tot 5.311,10 punten. Deutsche Bank maakte vanochtend bekend een winstgroei van 36 procent over het eerste kwartaal bekend.

PARIJS

Beleggers op de Franse beurs hadden het vooral gemunt op de oliefondsen. Na de recente, sterke stijging van de koersen van Total en Elf werd in deze fondsen volop winst genomen: een daling van respectievelijk 3,2 en 3,9 procent was het gevolg. De CAC 40 noteerde een verlies van 1,2 procent tot 4,384,80 punten.

AZIË

Op de beurzen in het Verre Oosten was de stemming vandaag verdeeld. Tokio is vanwege vakantie al drie dagen gesloten, waardoor de beurzen in die regio gebukt gaan onder een groot gebrek aan nieuws. Hongkong en Singapore zetten de stijging van dinsdag voort. De Hongkongse Hang Seng-index steeg met 0,2 procent, terwijl in Singapore de beursgraadmeter met 1,7 procent omhoog ging.

NEW YORK

De handel op de effectenbeurs van New York is gisteren met verlies geëindigd. De Dow Jones-index daalde met 128,58 punten (bijna 1,2 procent) tot 10.886,11.Bij de cyclische fondsen werd winst genomen na de stijging van de voorgaande dag. Verder waren de financiële waarden zwakker, vooral uit angst voor hogere inflatie.