Controle op kaartjes EK

De Europese Commissie neemt de kaartverkoop voor EURO 2000 onder de loep. Ze wil voorkomen dat de gewone voetbalfan in de kou staat. Het onderzoek komt op verzoek van de UEFA. De bond heeft gevraagd om officiële toetsing van de kaartverkoopregeling voor EURO 2000 aan de Europese concurrentiewetgeving. De commissie heeft verheugd gereageerd op het initiatief van de UEFA om de bulk van de kaartjes aan het algemene publiek te verkopen. Bepaalde aspecten van de ticketverkoop wil ze nog nader bekijken.

Tijdens de eerste vier weken van de kaartverkoop heeft EURO 2000 ruim 90.000 aanvragen binnengekregen. De Belgen lopen nog niet warm voor het EK. Dat blijkt uit een enquête die de Franstalige krant Le Soir gisteren publiceerde. Van de vijfhonderd ondervraagden heeft 58 procent geen of weinig belangstelling. (Belga)