Coca-Cola sluit nieuw contract met Pernod

Coca-Cola heeft met het Franse drankenconcern Pernod-Ricard een nieuwe overeenkomst gesloten om het frisdrankenmerk Orangina over te nemen. In december 1997 werd het Amerikaanse concern het met zijn Franse collega eens over de overneming, maar in september vorig jaar werd de overeenkomst door de Franse autoriteiten geblokkeerd. Coca-Cola zou in Frankrijk een overheersende positie krijgen op de markt voor frisdranken. In de nieuwe overeenkomst staat dat de distributie van Orangina voor onder meer cafés, restaurants, stadions en pretparken gedurende tien jaar wordt overgedragen aan een onafhankelijke partner. Coca-Cola betaalt 4,7 miljard franc (1,58 miljard) voor Orangina. Coca-Cola is in Frankrijk al sterk op de frisdrankenmarkt vertegenwoordigd met zijn merken Fanta en Sprite. (AFP)