Venus Williams wint Duits graveltoernooi

De Amerikaanse tennisster Venus Williams heeft gisteren het WTA-toernooi van Hamburg gewonnen. De 18-jarige Williams versloeg de Française Mary Pierce met 6-0 en 6-3. Williams verdiende bijna twee ton en klom naar de vijfde plaats op de wereldranglijst. Pierce klaagde na afloop over een pijnlijk spiertje in de lendewervel. Door haar blessure was de finale een formaliteit. Bij een 3-0 achterstand in de tweede set won Pierce haar eerste game en kreeg ze een applaus van het publiek.

Venus Williams verkeert momenteel in bloedvorm. Ze boekte haar derde toernooiwinst van het kalenderjaar. Eerder won ze in Oklahoma City en Key Biscayne. De donkere speelster, die in de halve finales de Spaanse Sanchez versloeg, behoort tot de favorieten voor Roland Garros, dat eind deze maand begint. ,,Ik houd van gravel, het is de originele ondergrond voor tennis'', verklaarde Wiliams haar zelfvertrouwen.

De Argentijn Franco Squillari won gisteren het tennistoernooi van München. Het was de eerste profzege voor de 22-jarige speler. In de finale was hij duidelijk te sterk voor de Roemeen Andrei Pavel: 6-4 en 6-3. Squillari profiteerde van de vroegtijdige uitschakeling van alle geplaatste spelers.

In Praag ging de toernooizege naar de Slowaak Dominik Hrbaty. Hij versloeg in in de finale de Tsjech Slava Dosedel. De als vijfde geplaatste Hrbaty gaf zijn trainingsmaatje weinig kans: 6-2 en 6-2. In Atlanta behaalde Stefan Koubek zijn eerste ATP-titel. De 22-jarige Oostenrijker won in de finale met 6-1 en 6-2 van de Fransman Sebastien Grosjean.