Selectie: Radio

Opium. De artistiek leider van multicultureel theater Cosmic, John Leerdam, overhandigde vorige week een pamflet aan de staatsecretaris voor cultuur Rick van der Ploeg, waarin hij pleit voor een fonds voor culturele diversiteit. Leerdam legt uit waarom. Radio 1, 20.00-22.00u.

De Avonden. Welke muziek is in staat de emoties van menigten op te wekken en het individu op te laten gaan in het collectief? En waarom? Van We are the Champions tot Alle Menschen werden Brüder. Verder doet Rolf Reyers verslag uit de wereld van de Jehova's getuigen. En gaat De Soul van Pete Felleman over Luther Allison. Radio 5, 22.02-0.00u.

Damokles. Schilderes Gisele d'Ailly besloot in 1942 onderduikers in huis te nemen. Om depressies en verveling te voorkomen gaf ze hen schilder- en literatuurles. Samen met een van haar onderduikers vertelt ze over de oorlog. Radio 1 en 2, 00.20-01.00u.