Moscoso: 43 procent

Na het tellen van zestig procent van de stemmen heeft presidentskandidate Mireya Moscoso gisteren de overwinning opgeëist in de presidentsverkiezingen.

De opkomst was met 75 procent van het electoraat uitzonderlijk hoog voor Panamese begrippen.

Moscoso had op dat moment 43 procent van de stemmen op zich verenigd. Haar tegenstrever, Martín Torrijos, zoon van wijlen Omar Torrijos, die vroeger dictator van Panama is geweest, stond toen op 39 procent van de stemmen.

Het was de tweede presidentsverkiezing in Panama sinds 1989, toen de Amerikanen een eind maakte aan het bewind van Manuel Noriega.

Een derde kandidaat, de bankier Alberto Vallerino, was niet verder gekomen dan achttien procent. Martín Torrijos erkende gisteren zijn nederlaag, nadat hij eerder in de nek-aan-nekrace de overwinning nog had opgeëist.