Lurling maakt Den Bosch kampioen

Een mooier afscheidscadeau had Anthony Lurling niet kunnen verzinnen. Met zijn twee doelpunten bezorgde de invaller FC Den Bosch een 2-1 overwinning op RBC en de titel in de eerste divisie. De naar SC Heerenveen vertrekkende Lurling had aanvankelijk mokkend plaatsgenomen op de bank. Tijdens de warming-up kreeg de aanvaller nog een injectie in zijn geblesseerde schouder, maar trainer Koopman durfde hem niet op te stellen. Nadat Lammers Den Bosch in het begin van de tweede helft verrassend op achterstand had gezet, kreeg Lurling zijn kans.

Al bij zijn eerste balcontact snelde Lurling richting het doel van RBC en hij passeerde meteen de Roosendaalse keeper. Na deze gelijkmaker kon de speler zijn tranen nauwelijks bedwingen, maar hij hervond zichzelf en bezorgde FC Den Bosch de zo belangrijke 2-1 overwinning.

Trainer Koopman vindt dat hij vooral bij het smeden van een hecht team een belangrijke rol heeft gespeeld. ,,Ik heb de juiste chemie gevonden tussen, met respect, de oude en de jonge mannen. Maar voor alles is deze titel vooral te danken aan de vrijwilligers. Zes jaar geleden, toen de club zo goed als failliet was, hebben zij ervoor gezorgd dat Den Bosch bleef bestaan.''

Koopman nam al na twee wedstrijden de leiding over van Kees Zwamborn. Na twee nederlagen had deze zich beklaagd over de te krappe selectie, waarna hij mocht vertrekken. Tussentijds kwamen onder anderen de routiniers Scholten en Gillhaus naar Den Bosch. Koopman realiseert zich dat er nog meer versterkingen moeten komen. Behalve de vertrekkende Lurling nemen Van Helmond (RBC), Van Grinsven en Gillhaus (beiden stoppen) afscheid.

Trainer Koopman wil voor het avontuur in de eredivisie de ploeg versterken op drie tot vier plaatsen. Via een investeringsgroep is hiervoor geld beschikbaar.