DEEP SOUL 2

Compilatie-cd's zijn een zegen. Sommige compilaties zijn natuurlijk in elkaar geflanst om er snel wat geld mee te verdienen, maar er gaat niets boven een zorgvuldig samengestelde verzamel-cd. Terwijl vrijwel elke reguliere cd wel een paar zwakke plekken kent, bestaat een goede verzamel-cd uit louter gevarieerde hoogtepunten.

Dave Godin's Deep Soul Treasures Volume 2 is zo'n verzamel-cd. De Britse muziekjournalist en soulkenner David Godin heeft, net als op het eerste deel van zijn verzameling soulschatten, opnieuw een cd weten te vullen met 25 prachtige nummers uit de jaren zestig en vroege jaren zeventig. Grote namen zijn schaars op Soul Treasures Volume 2 en als ze er op voorkomen, zoals Otis Redding en Carla Thomas, zijn ze niet vertegenwoordig met hun hits. Minder bekende en zelfs volstrekt onbekende namen, zoals Tony Owens en Doris Allen, zijn talrijk, maar onveranderlijk blijken ze juwelen te hebben gemaakt. In een mooi boekje zijn ze stuk voor stuk voorzien van Godins uitgebreide en deskundige commentaar. Hopelijk maakt Dave Godin nog vele delen Soul Treasures.

Dave Godin's Deep Soul Treasures. Taken From The Vaults Volume 2 (Kent cdkend 158)

    • Bernard Hulsman