VS: Cuba en Iran helpen terrorisme

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gisteren in het jaarrapport over internationaal terrorisme Iran, Irak, Cuba, Libië, Noord-Korea, Soedan en Syrië genoemd als landen die terrorisme steunen. Afghanistan zou niet optimaal meewerken in de strijd tegen het terrorisme, en de traditionele bondgenoot Pakistan wordt verweten terroristen te steunen in de Indiase deelstaat Kashmir. Iran blijft op de lijst, ondanks de recente toenadering tot Iran, die Amerika dit jaar deed besluiten het land af te voeren van de zwarte lijst van staten die de strijd tegen de drugs dwarsbomen. Cuba zou weliswaar de gewapende strijd in Latijns Amerika niet meer actief steunen, maar wel banden onderhouden met de linkse verzetsbewegingen ELN in FARC in Colombia. (Reuters)