Twintig jaar stof in huis

In de Rotterdamse Tarwewijk is de politie gestuit op een woning die al twintig jaar niet meer werd bewoond, maar waarvan het interieur nog volledig intact was.

De politie was gealarmeerd door een buurman die had gezien dat er in de woning was ingebroken. Agenten troffen het huisraad onder een dikke laag stof aan. Ze vonden een opengebroken geldkistje waar nog bankpapieren uit de jaren zeventig in lagen. De kasten in de slaapkamer bleken doorzocht te zijn.

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de kinderen van de voormalige bewoners uit piëteit en ter nagedachtenis aan hun ouders de huurwoning hadden aangehouden nadat ze waren overleden. Ze betaalden tot op heden correct alle rekeningen.

De politie heeft nu in overleg met de nabestaanden besloten dat de woning zal worden ontruimd en dat de betalingen zullen worden stopgezet.