NAC verspeelt voorsprong

NAC's restje hoop op verlenging van het verblijf op het hoogste niveau kreeg gisteravond een zware knauw. De hekkensluiter van de eredivisie verspeelde in de uitwedstrijd tegen MVV twee keer een voorsprong en twee belangrijke punten, de thuisclub kwam in blessuretijd op 3-3.

NAC had in Maastricht in de eerste helft het betere van het spel, maar MVV nam na ruim een kwartier spelen de leiding. De Jong stond volledig vrij om een voorzet van Perez in te tikken. De gelijkmaker, in de 32e minuut, was verdiend. Sjoekov profiteerde van een fraai passje van Versteeg.

Kort na de rust was het wel 1-2. Arveladze was de maker, Gudeljn de voorbereider. Een minuut later was het alweer gelijk. Perez zorgde met een afstandsschot voor 2-2. Invaller Van der Weert, nog twee minuten in het veld, gaf NAC in de 71e minuut weer hoop: 2-3.

Het slotoffensief van MVV strandde op de massaal opgetrokken verdediging van NAC. Doelman Karelse moest twee keer redden bij kopballen van Janssen. Joordens joeg de bal hoog over het NAC-doel nadat Karelse op de grond lag. De doelman kreeg ook nog assistentie op de lijn van Gudelj die de bal uit het doel kopte. Aan de andere kant was debutant Kasmi dichtbij de 2-4, Van Duijnhoven redde met een reflex. In plaats daarvan werd het drie seconden in blessuretijd 3-3, nu kopte Janssen direct raak. (ANP)