Boeing en Ellipso

Ellipso, de Amerikaanse aanbieder van mobiele satelliettelefonie, heeft vliegtuigfabrikant Boeing om ongeveer 500 miljoen dollar (1,04 miljard gulden) gevraagd. Dat moet ervoor zorgen dat Ellipso's even prestigieuze als noodlijdende project Iridium kan worden voortgezet, zo meldt de Britse zakenkrant Financial Times gisteren. Iridium, dat zes maanden geleden werd gelanceerd, is het eerste project ter wereld dat voorziet in mobiele telecommunicatie over de hele wereld. De opbrengsten vallen echter tegen. Ellipso heeft tot nu toe nog maar 10.000 abonnementen verkocht. Dit is te wijten aan de hoge aanschafprijs van een Iridium-satelliettelefoon (3.000 dollar), en de hoge gesprekskosten (7 dollar per minuut). Boeing is met een belang van 10 procent al grootaandeelhouder in Ellipso.