Winstval Lufthansa

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 234 miljoen mark verdiend, tegenover 539 miljoen een jaar eerder. Voor het gehele jaar verwacht het bedrijf een winst voor belastingen van 2 miljard mark. Vorig jaar verdiende Lufthansa nog bijna 2,5 miljard mark.

Tijdens een toelichting op de cijfers nuanceerde bestuursvoorzitter Jürgen Weber een verhaal in het Duitse weekblad `Der Spiegel', waarin wordt beweerd dat Lufthansa wegens vertragingen en omboekingen al 10 miljoen mark verlies heeft geleden door de oorlog in Kosovo. Weber ontkende dit bedrag. Wel is er sprake van onderhandelingen tussen Lufthansa en de Amerikaanse luchtmacht, dat intensief gebruik maakt van Frankfurt om de Amerikaanse luchtmacht rond Kosovo te bevoorraden. Weber heeft de Amerikanen verzocht zo efficiënt mogelijk vanuit Frankfurt te opereren om het normale vliegverkeer niet teveel te verstoren.

Weber toonde zich tevreden over de resultaten van Lufthansa die voor het derde achtereenvolgende jaar winstgevend zijn.

Lufthansa maakte verder bekend 60 Fairchildvliegtuigen te zullen aanschaffen ter waarde van 1,6 miljard dollar. De vliegtuigen zullen worden ingezet op de regionale routes. Mede door deze order heeft het Amerikaanse vliegtuigconcern Fairchild besloten een nieuwe fabriek te bouwen in het Duitse Oberpfaffenhofen bij München. De fabriek zal binnen enkele jaren werk verschaffen aan 4000 mensen. (Reuters)