Wereldnieuws

MYSTERY WOMAN – Wie is de blonde vrouw die met prins Willem-Alexander op een stretcher zat in het Italiaanse plaatsje Tavernelle? Die vraag hield de hoofdredactrice van Privé, Wilma Nanninga, de afgelopen weken bezig. Via een Italiaanse fotograaf kreeg het blad foto's in handen van kroonprins Willem-Alexander met een blonde vrouw. In een interview met Het Parool zei Nanninga dat zij had besloten om een aantal foto's niet te publiceren omdat zij ,,te ver' gaan. Op die foto's, zei Nanninga, was te zien dat Willem-Alexander ,,allesbehalve terughoudend is. Wij zien Alex daarop als man''. Wel drukte het blad vorige week een foto af waarop te zien is hoe de onbekende vrouw een arm om de prins heen slaat. Nanninga zei in Het Parool dat ze op de redactievergadering had geopperd om tipgeld uit te loven voor de persoon die de naam van de vrouw kent. Wereldnieuws onthult hierbij gratis de identiteit van de mystery-woman: de blonde vrouw op het terras is Laurentien Brinkhorst, de vriendin van de jongste broer van Willem-Alexander, prins Constantijn, en dochter van D'66-er Laurens Jan Brinkhorst. Uit goede bron vernamen wij dat de ruimhartige Oranje-aandacht voor Laurentien nog niet heeft geleid tot broedertwist.

SEKSLESSEN – Tom Cruise en de Australische actrice Nicole Kidman hadden geen sekslessen nodig tijdens de opnamen van de Stanley Kubrick-film Eyes wide shut, zoals werd beweerd in het Engelse tijdschrift Star. Het echtpaar ontkent dat het sekstherapeutenechtpaar Wendy en Tony Duffield voor 1250 pond per dag zou zijn ingehuurd om te laten zien `hoe het echt gaat', nadat wijlen Kubrick zich had beklaagd over gebrek aan passie tussen zijn hoofdrolspelers. Kidman en Cruise hebben een miljoenenclaim ingediend bij een rechtbank in Los Angeles.

JAWOORD – Jean-Claude Van Damme en de Amerikaanse bodybuilder Gladys Portegies gaan trouwen, en niet voor het eerst. Voor knokfilmacteur Van Damme, ook bekend als `The Muscles from Brussels', is het zijn vijfde huwelijk. Portegies was al een keer echtgenote nummer drie en heeft twee kinderen van Van Damme. Echtgenote nummer vier, Darcy LaPier, een pin-up uit Hawaii, hield het in 1997 na drie jaar voor gezien en betichtte Van Damme van mishandeling en drugsgebruik. Het huwelijk wordt gesloten 26 juni, in de Belgische badplaats Knokke.

VERVREEMD – Diana Ross en de Noorse scheepsreder Arne Naess zijn na dertien jaar huwelijk uit elkaar. Volgens het Britse showbizzpersbureau Wenn is Ross van haar echtgenoot vervreemd geraakt doordat zij elkaar zelden zagen. Naess bracht de meeste tijd door in Londen, terwijl Ross vaak verbleef in haar buitenhuis in de Amerikaanse staat Connecticut.

VIJF MAANDEN – Woody Allen en de Koreaanse dirigentendochter Soon-Yi Previn hebben een dochter, maar het is niet helemaal duidelijk van wie. Aangezien getuigen geen tekenen van zwangerschap hebben waargenomen bij de 28-jarige Soon-Yi, de geadopteerde dochter van Allen's vorige echtgenote Mia Farrow en haar tweede man André Previn, en journalisten de baby op vijf maanden schatten, wordt verondersteld dat het een geadopteerd kind betreft. Zekerheid is er wel over de naam: Bechet Dumaine Allen. Het is genoemd naar wijlen sopraansaxofonist Sidney Bechet.

PRIESTER – Sinéad O'Connor en de Poolse kerkleider Johannes Paulus II zijn wat nader tot elkaar gekomen door O'Connors inwijding tot priester in Lourdes. Ook al is de Latijns Tridentijnse Kerk een rooms-katholieke splintergroepering onder leiding van een bisschop die in Ierland een telefonische biechtservice verzorgde en heeft de Ierse zangeres eerst 150.000 pond gedoneerd, haar intenties zijn zuiver. O'Connor heeft spijt van het doorscheuren van een pausfoto op tv in 1992 en weet zeker dat JP II `a lovely man' is. Ook als zangeres wil ze voortaan door het leven onder haar priesternaam Moeder Bernadette Maria.

Samenstelling Mark Duursma en Daniela Hooghiemstra