UEFA legt zware straffen op na vechtpartij

De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond (UEFA) heeft Bologna en Olympique Marseille zware straffen opgelegd wegens de massale vechtpartij na afloop van het onderlinge duel op 20 april. Marseille maakte in de slotfase gelijk en plaatste zich daardoor voor de finale van het UEFA-Cuptoernooi. Dat leidde tot gefrustreerde reacties van de Italiaanse supporters, maar ook van de voetballers van Bologna. Die raakten in de catacomben slaags met hun Franse tegenstanders.

Woordvoerder Gonella maakte gisteren bekend dat Bologna een boete heeft gekregen van 200.000 gulden. Marseille moet 165.000 gulden betalen. Bovendien krijgt coach Rolland Courbis van Marseille een boete van 6.500 gulden en mag diens zoon Stéphane, die deel uitmaakt van de staf van de club, een jaar lang geen functie uitoefenen tijdens UEFA-Cupduels. Amadeo Mangone van Bologna en Christophe Dugarry van Marseille werden voor vijf wedstrijden uitgesloten, de Fransman Hamada Jambay en de Italiaan Giancarlo Marocchi beiden voor vier. Giampiero Maini van Bologna moet drie wedstrijden aan zich voorbij laten gaan. Het bestuur van Marseille heeft inmiddels beroep aangetekend tegen de schorsing van aanvaller Dugarry. (Reuters)