Selectie: Radio

De Recensenten. Programmamaker Bram van Splunteren en muzikant Robert Veen praten over elkaars werk. Van Splunteren maakte bij de VPRO een serie over opvoeden en Veen coördineerde de cd van de Beau Hunks. Radio 1, 20.02-21.00u.

Uit het Nieuws. Herhaling van het gesprek met de onlangs overleden slavist Karel van het Reve. Hij vertelt o.m. over zijn jeugd, zomerkampen voor communistische jongeren, zijn gierigheid en over de ruzies met broer Gerard Reve. Radio 1, 21.02-22.00u.

De Avonden. Na het uitzicht van vertaalster Jannie Boerema o.a. een recensie van de roman Ithaca van de Italiaan Luigi Malerba. Verder Louis Lehmann over de opera L'Étoile van de componist Emanuel Chabrier en vertaler Frits van der Waa over het werk van de Engelse schilder en illustrator Mervyn Peake. Heere Heeresma sluit de week. Radio 5, 22.02-24.00u.