Prinses Juliana 90 jaar

Bij de geboorte van prinses Juliana luidde een beiaardier in Friesland de kerkklokken zó enthousiast ,,dat deze in brokken viel''. Dat schrijft Juliana's biografe, M.G. Schenk. Later zou koningin Wilhelmina de doopsgezinde kerk in Oude Bildtzijl een nieuwe klok met een insriptie schenken.

Ter ere van Juliana's geboorte op 30 april 1909 in Paleis Noordeinde in Den Haag werden tal van ansichten gedrukt. Links een kaart die een lezer stuurde. De geboorte van het prinsesje wordt hierop door het Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie aangewend ter promotie van de ,,telephoon'', die in die jaren Nederland bereikte.

Rechts een ansicht van de pasgeborene met haar moeder Wilhelmina, een eerste in de reeks van talloze die van Juliana zouden worden gemaakt. Niet tot haar plezier, aan persfotografen zou zij een grote hekel krijgen. Op latere leeftijd vertelde Juliana dat een van haar eerste jeugdherinneringen was, dat zij als kleinmeisje door de grond ging toen zij door een grote mensenmenigte werd aangestaard.