Postzegels

Een van de mooiste tentoonstellingen die in aantocht zijn, wordt ongetwijfeld het overzicht van Rembrandts zelfportretten, vanaf 25 september in het Mauritshuis in Den Haag. Maar eerst brengt het Rijksmuseum in Amsterdam, vanaf 19 juni, een omvangrijke presentatie van Nederlandse stillevens, met zeventig topstukken, voornamelijk buitenlandse bruiklenen. Beide tentoonstellingen hebben PTT Post op het idee gebracht twee series postzegels met schilderijen van 17de-eeuwse, Hollandse schilders uit te brengen, naar ontwerp van Piet Gerards. De ene serie laat behalve doeken van onder anderen Carel Fabritius, Judith Leyster en Pieter Saenredam een zelfportret van Rembrandt, rechtsboven, zien. Op de andere, bedoeld voor post naar het buitenland, staat steeds dezelfde afbeelding van Rembrandts Joods Bruidje uit het Rijksmuseum. De postzegels zijn vanaf 8 juni verkrijgbaar op de postkantoren.