`Toezichthouder voor afvalbranche nodig'

Topman M. Geersing van energiebedrijf EDON wil dat de afvalsector zo snel mogelijk een volwassen, gereguleerde markt wordt. Het ministerie van Economische Zaken moet een toezichthouder aanstellen. ,,Er moet een einde komen aan de wildwestpraktijken. Vooral in de eindverwerking is het nu nog teveel een wereld van uitverkoopjes en stuntwerk.'' Geersing doet zijn uitspraken in Energie Nederland, opinieblad voor de energiebranche. EDON nam onlangs de VAM over van de staat. Na een fusie met PNEM Mega Groep is de nieuwe PME de grootste speler op de afvalmarkt in Nederland met een aandeel van 32 procent. Geersing wil een gereguleerde markt waarop iedereen weet wat mag worden verhandeld. Stuntwerk kan nu nog ontstaan als een verbrander afval nodig heeft, tegen elke prijs. (ANP)