Ronaldo scoort in Camp Nou

FC Barcelona heeft de jubileumwedstrijd ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan tegen het nationale elftal van Brazilië gelijkgespeeld. De vriendschappelijke wedstrijd in stadion Camp Nou eindigde gisteravond in 2-2. Het stadion was wegens noodweer in Catalonië niet uitverkocht.

Bij Brazilië stonden de drie sterspelers Ronaldo, Romario en Rivaldo gelijktijdig in het veld. Ronaldo opende de score na een voorzet van Romario. Beide spelers keerden terug in het stadion waar ze in het recente verleden veel successen boekten. Vooral Ronaldo beleefde veel plezier aan de benefietwedstrijd. Hij werd zondagavond in Milaan nog belaagd door ontevreden supporters van zijn club Internazionale.

Na de gelijkmaker van de Spanjaard Luis Enrique zorgde Rivaldo, spelend bij Brazilië maar in loondienst bij Barcelona, voor een 1-2 tussenstand. De Nederlander Cocu bracht de stand weer in evenwicht. Trainer Van Gaal had in totaal zes Nederlanders opgesteld. Hesp, Zenden, Reiziger, Kluivert en Frank de Boer waren ook actief.

Voor aanvang van de wedstrijd defileerden ruim 150 spelers die in de voorbije eeuw voor Barcelona hebben gespeeld. Onder de genodigden bevond zich de Nederlandse publiekslieveling Cruijff, die een dag eerder niet aanwezig was bij het galadiner. Hij was toen verhinderd wegens tijdgebrek.

Het Belgisch voetbalelftal heeft gisteravond een oefenwedstrijd in Roemenië met 1-0 verloren. Invaller Ganea maakte drie minuten na rust het enige doelpunt. De Belgische bondscoach Leekens komt steeds meer onder vuur te liggen. Onder zijn leiding verloren de `Rode Duivels' de afgelopen vijf oefenduels met 1-0. Net als medeorganisator Nederland hoeft gastland België zich niet meer te plaatsen voor EURO 2000.

De Italiaanse voetballer Paolo Maldini heeft zijn honderdste interlandwedstrijd afgesloten met een 0-0 gelijkspel tegen Kroatië. Aanvoerder Maldini leidde de Italiaanse defensie naar behoren en was zelf dichtbij een doelpunt. Hij schoot tegen de lat. Maldini debuteerde voor Italië in 1988 tegen het Joegoslavisch elftal in de Kroatische stad Split.

Bij de vriendschappelijke wedstrijd Duitsland-Schotland (0-1) was Hutchinson matchwinner bij de bezoekers. De Schotse speler scoorde in Bremen, waar de tweede helft een kwartier later begon omdat een lichtmast was uitgevallen. Duitsland verloor eerder een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten met 3-0.

Noorwegen heeft de EK-kwalificatiewedstrijd in Georgië met 4-1 gewonnen. Aanvaller Flo van Chelsea maakte twee doelpunten in Tblisi. In dezelfde groep eindigde Albanië–Letland zonder doelpunten. De Noren zijn favoriet voor de eindzege in groep 2. Oostenrijk herstelde zich in groep 6 van de 9-0 nederlaag tegen Spanje. In Graz won Oostenrijk gisteravond met 7-0 van San Marino.