Pensioenfonds voor voetballers blijft bestaan

Het Contractspelers Fonds KNVB (CFK), een fiscaal aantrekkelijke pensioenregeling voor profvoetballers die in Nederland spelen, wordt niet opgeheven. Staatssecretaris Vermeend van Financiën heeft laten weten het CFK niet te willen torpederen. ,,Wel komt er een andere regeling'', zegt CFK-directeur H. de Vlaming, die bang was dat de regeling zou worden opgeheven.

De Eerste Kamer heeft dinsdag een wetsvoorstel aangenomen inzake fiscale behandeling van pensioenen. Het CFK-fonds werd daarin gespaard. ,,Vermeend, en de fracties van de politieke partijen, vinden dat de regeling moet blijven bestaan binnen het nieuwe wettelijke kader'', aldus De Vlaming. ,,Vermeend is daarover in overleg met zijn ambtgenoot van Sport, Vliegenthart. Om de topsport te steunen en de concurrentiepositie van Nederland ten opzichte van het buitenland overeind te houden, zijn zij niet van plan het CFK af te schaffen.'' (ANP)