MUZIEK

Weense pianokwintetten

Het Bavo Fortepianokwintet speelt Weense pianokwintetten van Johan Nepomuk Hummel, Ferdinand Ries en Franz Schubert (het Forellenkwintet). Het kwintet, dat bestaat uit fortepianist Riko Fukuda, violist Franc Polman, altvioliste Elisabeth Smalt, celliste Maaike Roelofs en contrabassist Pieter Smithuijsen, treedt 2 mei 15u op in de Vondelkerk, Vondelstraat 120 a, Amsterdam. Res 020-6897920.

Ebony Band

De Ebony Band geeft olv Werner Herbers en mmv sopraan Franziska Hirzel, violiste Vera Beths en pianist Gerard Bouwhuis uitvoeringen van liederen van Von Hannenheim in een versie van Geert van Keulen, het Kammerkonzert van Berg en de Kammersymphonie van Weiss. 3 mei 20u15 Muziekcentrum Vredenburg Utrecht.

The Messiah

Het Engelse koor The Sixteen en het orkest The Symphony of Harmony and Invention geven olv Ian Watson een uitvoering van het oratorium The Messiah van Händel. Solisten zijn sopraan Lynda Russel, countertenor Michael Chance, tenor Richard Tucker en bas Peter Harvey. 1 mei 20u30 Concertzaal Tilburg; 2 mei 14u15 Concertgebouw Amsterdam; 3 mei 20u15 Oosterpoort Groningen.

Le Grand Deuil

De Nederlandse Bachvereniging sluit in dagen van rouw en herdenking olv Jos van Veldhoven het seizoen af met het programma `Le grand deuil', Franse muziek `vol verdriet en vervoering' van Du Caurroy, Moulinié, Marais, Bouzignac, Couperin en Charpentier. De eerste (uitverkochte) uitvoering op 1 mei 20u15 in de Beurs van Berlage in Amsterdam is tevens de opening van het International Baroque Festival Amsterdam. Verder: 5 mei 20u15 Grote Kerk Naarden; 7 mei 20u15 Lambertuskerk Rotterdam.

Michiel Borstlap

Pianist Michiel Borstlap presenteert de cd `Body Acoustic' van zijn nieuwe Group met o.a. saxofonist Tom Beek en gitarist Jesse van Ruller. Als gast treedt trompettist Eric Vloeimans op die ook op de cd te horen is. 1 mei BIMhuis Amsterdam.

Moulin Blues Ospel

Tijdens de 14e editie zijn in totaal 24 acts te horen onder wie Southside Johnny, The Gourds, Li'l Brian & The Zydeco Travellers, harmonicaspeler Delbert McClinton, BarrelHouse en last but not least sterke dame Rory Block. 30 april en 1 mei Ospel (L). Inl 0900-2025959.

Cassius

Het nieuwste Franse dance-fenomeen mengt techno met hiphop- en disco-invloeden, in het verlengde van de dansvloerfavorieten van landgenoten Daft Punk en Stardust. 30 april Paradiso, Amsterdam.

Cliff Richard

Op 58-jarige leeftijd vierde Cliff onlangs zijn veertigjarig artiestenjubileum. Alleen het spiegelbeeld van de Engelse Elvis wordt ouder. 3 mei Ahoy', Rotterdam.