INTERNET

www.news.bbc. co.uk/hi/english/ events/scotland_99/home Verkiezingssite van de BBC. Met het laatste campagnenieuws, informatie over partijen en kandidaten, resultaten van opiniepeilingen. Ook informatie over taken en bevoegdheden van het nieuwe Schotse parlement.

www.scottishelections. co.uk Verkiezingssite van het Schotse dagblad The Scotsman (Edinburgh). Met nieuws en prognoses. Geeft onmiddellijk na de verkiezingen inzicht in het stemgedrag per regio.

www.theherald.co.uk/ devolution/index.html Site van het Schotse dagblad The Herald (Glasgow). Met uitgebreide informatie over de Schotse queeste naar zelfbestuur.

www.scotland.gov.uk Site van het Britse ministerie voor Schotland. Met informatie over organisatie, publicaties en statistieken. Doorklik mogelijk naar 128 andere organisaties.

www.scotweb.co.uk Site met gegevens over geschiedenis, drank en voedsel, politiek en economie, media en boeken. Veel doorklikmogelijkheden.

www.rampantscotland. com Een hoofdzakelijk culturele zoekindex voor Schotland met zesduizend doorklikpunten, gerangschikt naar onderwerp. Onder meer: literatuur, clans, architectuur en religie.

www.discover-scot land.com Op toerisme gerichte site met informatie over onder meer hotels, bed & breakfast, jeugdhergergen en pubs, en hun locaties.

www.open.gov.uk/gros/groshome.htm Het General Register Office, de Schotse bevolkingsadministratie. Met informatie over geboorten, sterfgevalle, huwelijken, de volkstelling van 2001 en de verkiezingen.

www.virtual-inn.co.uk/ scottish-links.html Een algemene index van Schotse webpagina's. Vergelijkbare overzichten zijn te vinden op:www.scotland.org en www.scot.demon.co.uk/ scotfaq/21_1.html www.yahoo.co.uk

www.netreal.co.uk Schotse muziek: festivals, cd's en bands. www.netreal.co.uk Schotse muziek: festivals, cd's en bands.