Impasse bij CAO-overleg ziekenhuizen

Werkgevers en werknemers zijn gisteren tijdens de besprekingen over een CAO voor de 175.000 werkers in de algemene ziekenhuizen geen centimeter dichter bij elkaar gekomen. Op 10 mei komen de partijen weer bijeen. Op aandringen van de werknemersorganisaties krijgen deze dan eindelijk een loonbod van de werkgevers. De bonden willen zo'n 3,5 tot 4 procent.

De bonden zijn boos over de voorstellen van de ziekenhuisdirecties. Verplegend personeel liet gisteren al blijken kwaad te zijn. Leden van de beroepsvereniging Nu'91 deelden folders uit bij de ingangen van 45 ziekenhuizen. Naast de voorstellen om de eerste twee ziektedagen niet meer uit te betalen komen ook een aantal voorstellen rondom de flexwet hard aan. Volgens onderhandelaar P. ten Kate van Nu'91 willen de werkgevers af van overeenkomsten voor onbepaalde tijd. In plaats daarvan opteren ze voor tijdelijke contracten van 60 maanden, verdeeld over zes periodes van tien maanden. (AFP)