GALERIE

Antonietta Peeters

Ze is vooral bekend om haar gehaakte sculpturen van bijvoorbeeld helmen, motoren en microfoonstandaards, maar op de tentoonstelling 'Swamp' in Galerie Paul Andriesse toont Antoniette Peeters naast deze kleuurrijke objecten ook een reeks nieuwe werken op papier. De grote gouaches bestaan uit steeds dezelfde geometrische vorm die als motief verschillende kleurstellingen terugkomt. Het proces van het schilderen staat in deze werken centraal. T/m 10 juni, Prinsengracht 116, Amsterdam. Di t/m vr 11-18u, za 14-18u.

Olphaert den Otter

Door middel van zijn schilderijen wil Olphaert den Otter de toeschouwer bewust maken van de betrekkelijkheid van onze waarneming. Hij maakt daarbij onder andere gebruik van de diepe kleuren van ei-tempera. Den Otters werken tonen geabstraheerde voorstellingen, waarin landschappelijke vormen als bomen herkenbaar zijn. T/m 26 mei in Galerie Oele, Lijnbaansgracht 314, Amsterdam. Wo t/m za 13-18u.

Art on garbage

Een voormalige vuilstortplaats aan de rand van Breda is de lokatie voor de tentoonstelling `Tales of the tip. Art on garbage'. Vijf kunstenaars, onder wie Chen Zhen, Berend Strik en Job Koelewijn werden uitgenodigd om een tijdelijke ingreep in de begroeide afvalberg aan te brengen. Zeven andere kunstenaars (o.a. Vito Acconci, Carsten Höller en Aernout Mik) kregen de opdracht een visie te ontwikkelen voor de bestemming van de lokatie. Hun voorstellen worden op billboards rondom de berg gepresenteerd. 1 mei t/m 3 oktober, vuilstort Bavel, Minervum 1800, Breda. Do t/m zo 11-17u.

Fiona Tan

In haar video- en filmwerken maakt Fiona Tan veel gebruik van gevonden historisch beeldmateriaal. Haar interesse gaat uit naar de perceptie van beeld: hoe kijken mensen in dit tijdperk van film, televisie, satelliet en Internet? In Kunstcentrum De Begane Grond presenteert Tan naast nieuw werk en een selectie uit haar oeuvre ook inspiratiebronnen en studiemateriaal. T/m 9 mei, Lange Nieuwstraat 2, Utrecht. Wo t/m za 12-17u, zo 13-17u.

En verder

Een installatie van Tiong Ang t/m 6 juni in Het Torentje, Egbert Gorterstraat, Almelo; Schilderijen van Giovanni Dalessi t/m 15 mei in The Living Room, Nieuwezijds Voorburgwal 338, Amsterdam; Schilderijen van Theo Kuijpers t/m 26 mei in de Wetering Galerie, Lijnbaansgracht 288, Amsterdam; Schilderijen en tekeningen van Pascale Ticheler t/m 23 mei in Galerie Rob de Vries, Spaarnwouderstraat 47, Haarlem; Foto's van Greetje Bijleveld en Martin Borchert t/m 26 mei in Noorderlicht Fotogalerie, Munnekeholm 10, Groningen; Tekeningen van Bram Zwartjens en Hans Waanders t/m 30 mei in Galerie Phoebus, Eendrachtsweg 61, Rotterdam.