FILMS

Another day in Paradise

Tweede speelfilm van fotograaf Larry Clark toont het opwindende en tragische bestaan van vier verslaafde dieven in het middenwesten van Amerika, twee tieners (Vincent Kartheiser en Natasha Gregson Warner) en twee veertigers (James Woods en Melanie Griffith), die voor zolang het duurt een gelukkig gezinnetje vormen. Clark laat alle doorstane ellende aftroeven door de jeugd op het gezicht van Kartheiser. Amsterdam: Kriterion /Studio K. Den Haag: Babylon. Zoetermeer: Movie Palace.

Babe in de grote stad

Tweede film over Babe, de buitengewone big, ruilt de zonnige charme van de eerste film in voor uitzinniger en platter vermaak. De art direction is adembenemend. Babe komt terecht in een stad waar zowel de Eiffeltoren als het Hollywoodsign als het Vrijheidsbeeld de skyline bepalen. Babe maakt onder de dieren in de stad veel vrienden en vijanden die later vrienden worden, onder wie de goudvis van een orang-oetan en een gemene pitbull die met zijn kop onder water in een Venetiaans kanaal hangt. In 54 theaters.

Door de wind gejaagd

Alekandro Agresti mijmert over de invloed van film op de werkelijkheid in een klein dorp in Patagonië, waar de bioscoop tot ver in de jaren zeventig de enige bron van vertier is en de kijk op de werkelijkheid van de dorpelingen een onverwachte draai geeft. Want de filmrollen worden in verkeerde volgorde in de projector gestopt en ondersteboven afgedraaid. Amsterdam: Rialto. Breda: Chassé. Groningen: Poelestraat. Rotterdam: Lantaren/Venster. Utrecht: `t Hoogt.

My name is Joe

Bitterzoete film van Ken Loach over de onwaarschijnlijkheid van een goed leven in de achterbuurten van Engeland vertelt over de romance tussen een werkloze alcoholist en een welzijnswerkster met bindingsangst die zich beiden ontfermen over een aan de heroine verslaafd

gezin. Goed spel van subtiel geschreven personages doet nooit vergeten dat gedrag en moraal afhangen van je plaats in de maatschappij. In meer dan 10 theaters.

En verder

Abeltje in meer dan 23 theaters; De appel Amsterdam: Rialto. Groningen: Poelestraat. Nijmegen: Cinemariënburg; The Big Lebowski Nijmegen: Noodbioscoop Scala; Claire Dolan Amsterdam: Kriterion /Studio K. Zwolle: Het Fraterhuis; L'Eternite Et Un Jour Amsterdam: Rialto. Breda: Chassé. Den Haag: Haags Filmhuis. Enschede: Concordia Cinema; Elizabeth Amsterdam: Kriterion /Studio K. Breda: Chassé. Eindhoven: Plaza Futura. Groningen: Poelestraat. IJmuiden: City. Nijmegen: Cinemariënburg. Middelburg: Cinema Middelburg; Festen in meer dan 17 theaters; Gods and monsters Den Bosch: Jeroen. Tilburg: Louis. Wageningen: Molenstraattheater. Zwolle: Het Fraterhuis; Lola rennt Amsterdam: Kriterion/Studio K, The Movies. Arnhem: Filmhuis Arnhem. Delft: Filmhuis Lumen. Enschede: Alhambra. Leeuwarden: Filmhuis Leeuwarden. Nijmegen: Cinemariënburg; Saving Private Ryan Enschede: Alhambra. Rotterdam: IMAX. Slagharen: De Bonte Wever. Utrecht: Catharijne; State Of Dogs Deventer: Filmhuis De Keizer; La vie rêvée des anges in meer dan 9 theaters.