Britse rockgroep The Verve uiteen

Een van de meeste gevierde Britse rockgroepen van de laatste jaren, The Verve, gaat uiteen. Dit groep maakte, die werd opgericht in 1990, woensdag bekend. Er is geen reden genoemd voor het besluit. Al maanden werd er gespeculeerd over de toekomst van de band. The Verve kondigde al in augustus 1995 het einde van de groep aan. Destijds werd het besluit ook al ,,onherroepelijk'' genoemd. De band had enkele grote successsen met de nummers `Bittersweet Symphony' en `The drugs don't work'. ,,Het besluit de groep op te heffen is niet genomen zonder veel droefheid van mijn kant'', zei zanger Richard Ashcroft. ,,Ik heb altijd alles gegeven aan de band en zou dat hebben blijven doen, als de omstandigheden dat niet onmogelijk hadden gemaakt.'' Ashcroft en de andere leden van The Verve zijn op dit moment al bezig aan soloprojecten. (AFP, Reuters)