Advocaten DSH in Europese groep

Het Nederlandse advocatenkantoor Derks Star Busmann Hanotiau (DSH) vormt vanaf 1 juli een nieuwe Europese alliantie met advocatenkantoren in Engeland, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken en Zweden. Bedoeling is om voor 2003 tot een volledige fusie te komen. Daardoor ontstaat een organisatie van meer dan 1.400 advocaten en ruim 3.000 medewerkers, die onder de naam CMS gaat opereren. De voorgenomen fusie is gisteren in Berlijn bekendgemaakt.

De gecombineerde omzet van de afzonderlijke kantoren bedraagt nu zo'n 550 miljoen gulden. DSH telde eind vorig jaar 188 advocaten, 28 (kandidaat) notarissen, 25 notarieel medewerkers en 9 belastingadviseurs. In totaal werkten 530 mensen bij het kantoor. Daarmee staat het op de vijfde plaats van advocatenkantoren in Nederland.

DSH heeft in Nederland vier vestigingen, waarvan die in Utrecht de grootste is. Het kantoor heeft bovendien vestigingen in Brussel, Berlijn en Düsseldorf.

Volgens bestuursvoorzitter mr. F.M. Vermeulen zijn alle kantoren waarmee de alliantie wordt aangegaan toonaangevend en behoren ze in eigen land tot de top-tien. Het gaat om Cameron McKenna in het Verenigd Koninkrijk, Hasche Sigle Eschenlohr Pelzer in Duitsland, Strommer Reich-Rohrwig Karasek Hainz in Oostenrijk, Schluter & Hald in Denemarken en Tisell & Co. in Zweden.

De nieuwe combinatie heeft een `executive committee' gevormd, waarin alle kantoren gelijkwaardig zijn vertegenwoordigd. De Zweed Peter Lönnquist van Tisell & Co. is gekozen tot `chief executive partner'. Een verdere expansie van de nieuwe `Noord-Europese' combinatie met andere advocatenkantoren wordt niet uitgesloten.

INTERVIEW: pagina 25