Vermoeidheid speelt Kafelnikov parten in Praag

Hij won al twee maanden geen partij meer in de ATP Tour maar komende maandag is Jevgeni Kafelnikov de nieuwe nummer een in de tenniswereld. Gisteren verloor de 25-jarige Rus in de eerste ronde van Praag van de Australiër Fromberg, de nummer 72 van de wereld, 4-6, 6-2 en 4-6. Het was het zesde opeenvolgende toernooi waar hij bij zijn eerste optreden werd uitgeschakeld. ,,Ik ben moe'', zei de Rus na zijn nederlaag. ,,Fysiek en mentaal.''

In München nam Boris Becker gisteren afscheid van zijn thuispubliek met verlies tegen Wayne Ferreira, 6-3, 3-6 en 4-6. Een week na de dood van zijn vader opende Becker in zijn eigen woonplaats zijn afscheidstoernee door Duitsland die in de zomer op het gravel in Stuttgart eindigt. In München kreeg hij een donderend applaus van de 4.500 toeschouwers. (ANP)