Miljard KLM voor Galileo

De KLM wil af van haar belang in Galileo, het bedrijf dat wereldwijd reserveringen in de luchtvaart regelt. Galileo is deels eigendom van een aantal luchtvaartmaatschappijen, een ander deel van de aandelen staat op de beurs van New York genoteerd.

Tegen de huidige beurskoers kan de verkoop KLM meer dan een miljard gulden opleveren. De verkoop moet in het tweede kwartaal plaatsvinden.

Naar verwachting zullen de Galileo-aandelen een flinke boekwinst opleveren voor de maatschappij.

De Nederlandse vestiging van Galileo staat in Hoofddorp. Het wereldwijd opererende bedrijf heeft aansluitingen bij bijna 40.000 reisbureaus. Naast reserveringen voor vliegtuigen verzorgt het ook besprekingen bij hotels en autoverhuurbedrijven. De KLM verkoopt haar belang in Galileo omdat het niet langer behoort tot de kernactiviteiten van de luchtvaartmaatschappij. (ANP)