Voorstel Clinton voor wapenwet

President Clinton zal vandaag naar aanleiding van de massamoord op de Columbine High School in Littleton, Colorado, een nieuwe ontwerp-wapenwet indienen. In het voorstel van Clinton moet bij de aanschaf van explosieven de antecedenten van de kopers worden gecontroleerd – een maatregel die lijkt op de Brady-wet voor de aanschaf van vuurwapens. Ook zullen ouders aansprakelijk worden gesteld als hun kinderen een misdrijf plegen met hun vuurwapens. In Littleton vermoordden twee scholieren een week geleden dertien medeleerlingen en pleegden daarna zelfmoord. De politie maakte gisteren nieuwe details bekend uit de dagboeken van een van de daders. Hij bleek te dromen van het doden van 500 leerlingen, waarna hij met gijzelaars een vliegtuig wilde bemachtigen om daarmee neer te storten op New York. (AP)