Versatel: aanpak schaarste telefoonnet

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat moet zo snel mogelijk nieuwe frequenties gaan uitgeven aan telecomaanbieders, meent Versatel Telecom. Dit zou een oplossing zijn voor het schaarsteprobleem op het net van KPN Telecom. Door het toegenomen telefoonverkeer ontstaan er files op dit net. Versatel dat veel last heeft van de telecomfiles, pleit in een brief aan staatssecretaris De Vries van V&W en toezichthouder Opta voor het vervoegde vrijgeven.

Het ministerie wil de frequenties pas eind dit jaar via een veiling aan de man brengen. Versatel vindt dat De Vries ze meteen moet geven aan het bedrijf dat ze het hardst nodig heeft. Een waardvoerder van het ministerie heeft alle begrip voor de wens van Versatel. Er is echter een tijdpad uitgezet voor de uitgifte van de frequenties. De woordvoerder ziet niet in hoe het sneller kan. ,,Wij kunnen geen ijzer met handen breken.''

Vorige week verloor Versatel naar eigen zeggen honderdduizenden guldens omzetdoordat de verbindingspunten tussen haar eigen net en dat van KPN tot vier keer toe overbelast waren. Hierdoor kregen klanten een ingesprek-toon. Versatel zegt als gevolg hiervan klanten te zijn kwijt geraakt. De telecomaanbieder sluit niet uit een claim in te dienen tegen KPN. (ANP)