PGGM geeft inzicht in beloningen

Wie eisen stelt aan anderen laadt ook zelf verplichtingen op zich. Als belegger roert PGGM zich sinds een jaar op de aandeelhoudersvergaderingen van grote Nederlandse bedrijven, als pensioenfonds geeft PGGM nu zelf, gedwongen door nieuwe regels, ook informatie over inkomens van directie en bestuur.

De bestuursleden (zes namens werkgevers, zes namens vakbonden, een onafhankelijke voorzitter) van de stichting PGGM ontvingen samen 812.000 gulden. De drie directeuren kregen samen 746.000 gulden, waarbij moet worden aangetekend dat een van hen pas sinds december in dienst is.

Het vandaag gepubliceerde jaarverslag meldt voor het eerst ook nevenfuncties van de directie en hoofdfuncties van bestuursleden. Het fonds zal in zijn raad van advies (84 personen) zeven gepensioneerden benoemen om tegemoet te komen aan afspraken met het kabinet om hun meer invloed te geven.