Pavarotti moet belasting betalen

De Italiaanse tenor Luciano Pavarotti moet in zijn geboorteland een belastingschuld betalen van ruim 5 miljoen gulden. Dat blijkt uit een recente publicatie van het Italiaanse ministerie van Financiën.

De zanger had beroep aangetekend tegen zijn laatste belastingaanslag waarbij hij aanvoerde dat hij in Monaco was gevestigd. Het beroep is echter in februari door de rechtbank afgewezen, omdat Pavarotti niet kon aantonen dat hij elders in de wereld belasting had betaald.

Volgens de rechters is Pavarotti's woning in Monte Carlo slechts een papieren adres en is het appartement, dat twee slaapkamers telt, te klein om zijn gezin in te kunnen huisvesten. Het gezin van de tenor woont volgens het ministerie in de Italiaanse plaats Modena in een landhuis dat meer dan 6 miljoen gulden waard is.

Pavarotti is een van de best betaalde operazangers ter wereld. Hij bezit ook nog een zomerverblijf aan de Adriatische kust in Pesaro ter waarde van ongeveer 4 miljoen dollar en heeft onlangs een paardenracebaan laten bouwen van naar schatting 4,5 miljoen gulden. Hij woont met zijn vriendin en voormalig secretaresse Nicoletta Mantovani in een villa op het familielandgoed in Modena. Deze villa wordt voor een bedrag van ruim twee miljoen gulden verbouwd. (AFP)