Chronologie rellen

De afgelopen jaren vonden in de marge van voetbalwedstrijden regelmatig rellen plaats. Hieronder een selectie:

30 mei 1993, Rotterdam. Na de huldiging van landskampioen Feyenoord breken rellen uit in de binnenstad. Ruiten sneuvelen, winkels worden geplunderd.

4 juli 1994, Den Haag. Op de Grote Markt breken na afloop van de Nederland-Ierland, bij het WK in de VS, ongeregeldheden uit. Relschoppers gooien ruiten in en plunderen winkels.

24 april 1996, Rotterdam. Ongeregeldheden rondom Nederland-Duitsland. Bij vecht- en steekpartijen raken drie mensen gewond. De politie arresteert 54 relschoppers, overwegend Duitsers.

16 mei 1996, Rotterdam. Voor de bekerfinale PSV-Sparta in de Kuip gaan 300 supporters van Feyenoord en PSV met elkaar op de vuist in de stad. Ook in Rotterdam-zuid breken gevechten uit. In het nauw gedreven politieagenten lossen waarschuwingsschoten.

23 maart 1997, Beverwijk. Georganiseerde vechtpartij tussen aanhangers van Feyenoord en Ajax op een weiland nabij Beverwijk loopt volledig uit de hand. Ajax-aanhanger C. Picornie overlijdt.

17 mei 1998, Rotterdam. Een groep van 300 Feyenoord-supporters probeert voor het begin van de bekerfinale tussen Ajax en PSV aanhangers van Ajax aan te vallen. Ze bekogelen Ajax-fans met stenen. De Ajax-aanhangers gooien terug. In het stadion van Feyenoord raken supporters van Ajax en PSV slaags.

30 januari 1999, Leverkusen. Supporters van Feyenoord veroorzaken ernstige rellen rondom het duel Bayer Leverkusen-Feyenoord. Bij de ongeregeldheden vallen tien gewonden en wordt grote schade aangericht.

Te verwachten risicowedstrijden:

28 april 1999, Arnhem. Nederland-Marokko in het Gelredome.

2 mei 1999, Amsterdam. Ajax speelt thuis tegen Feyenoord.

13 mei 1999, Rotterdam. Ajax en Fortuna Sittard spelen de bekerfinale in de Kuip.

10 juni tot en met 2 juli 2000. Het EK in Nederland en België. Op 2 juli is de finale in Rotterdam.