Brinkman maakt hockeyloopbaan af bij SCHC

Jacques Brinkman keert terug bij hockeyclub SCHC. Volgend seizoen maakt de record-international zijn opwachting op het middenveld bij de club uit Bilthoven waar hij zijn loopbaan begon en die hij in 1986 verliet. Brinkman (32) kreeg eind januari zijn ontslag als speler-coach bij Amsterdam na een opstand binnen de spelersgroep. Wegens aanhoudende kritiek werd hij kort daarop ook uit de selectie verwijderd.

Zijn conditie hield Brinkman de afgelopen weken al op peil bij SCHC en Den Bosch. Competitie speelt de 292-voudig international momenteel in Duitsland, bij Tüss München. SCHC eindigde dit seizoen op de achtste plaats. ,,SCHC heeft de toekomst'', aldus Brinkman die niet vreest voor degradatiehockey. ,,Vroeg of laat zou ik toch een keer terugkeren. Door omstandigheden is het eerder gebeurd dan verwacht.''