Bijlmerenquete 2

Zonder te willen beweren dat de Bijlmerramp daadkrachtig is afgehandeld door minister Borst, vind ik de aantijging van commissielid Oudkerk dat zij medeschuldig is aan de gezondheidsklachten van Bijlmerbewoners beneden alle peil.

Ik ben het volkomen eens met de psychiater Gersons die in NRC Handelsblad van 24 april schrijft dat de onrust en angst van de Bijlmerbewoners zijn veroorzaakt door de onzekerheid over de lading en niét door minister Borst. Onze van tv-praat(jes)programma's bekende huisarts voor één dag, PvdA-Kamerlid Oudkerk, lijkt bezig met een actie beschadiging Borst. Volgens de kring rond de commissie zijn de hoofdstukken in het Bijlmerrapport in eerste instantie door de stafleden geschreven, maar heeft commissielid Oudkerk zich zeer nadrukkelijk gemanifesteerd in het deel over de gezondheidsklachten. Ook zijn overdreven reactie op Borsts spontane uitlating dat zij de verhoren soms wat inquisitie-achtig vond, wijst hierop. Minister Borst doet niet mee aan ranzige spelletjes die blijkbaar bij de politiek horen. Ik hoop niet dat, als zij na deze regeerperiode (of eerder) aftreedt, Kamerlid Oudkerk minister van VWS wordt. Zelfs niet voor één dag!