Premier Australië naar Indonesië

John Howard, de premier van Australië, is vandaag met een zware delegatie gearriveerd op het Indonesische eiland Bali, waar hij morgen met president Habibie de toestand in Oost-Timor zal bespreken. Volgens Australische kranten zullen ook de chef-staf van de Indonesische strijdkrachten, Wiranto, en minister van Buitenlandse zaken Ali Alatas de besprekingen bijwonen. De Australische premier begeeft zich zelden in de internationale diplomatie en het bezoek onderstreept volgens waarnemers de grote zorgen in Canberra over het jongste geweld in Oost-Timor. Australië heeft eerder laten weten dat het wil bijdragen aan een internationale vredesmacht voor Oost-Timor om toezicht te houden op het voorgenomen referendum over de toekomst van het omstreden eilanddeel. (Reuters, AP)