Fusie Vendex-KBB pas in juni

De fusie tussen de warenhuisketens Vendex en KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) is pas in juni een feit. Het uitstel is veroorzaakt door de juridische haarkloverij rond de winstbewijzen van KBB. De winstbewijzen, officieel preferentierechten geheten, waren de laatste hobbel die genomen moest worden voor de fusie. Zolang een besluit daarover uitbleef, kon het officiële fusiebericht niet worden gedeponeerd. Nu is het te laat om de fusie tijdens de aandeelhoudersvergadering van KBB op 11 mei te bespreken. KBB zal een extra vergadering beleggen. Deskundigen, benoemd door de rechtbank, hebben vastgesteld dat KBB drie kwartjes moet betalen, zo is vanochtend bekendgemaakt. KBB moet nog ruim drie miljoen winstbewijzen opkopen. De 75 cent per stuk is heel wat meer dan de stuiver die KBB er aanvankelijk voor over had. ,,Maar ook aanzienlijk minder dan de 5 tot 7 gulden die de tegenpartij wilde'', aldus een tevreden woordvoerder van Vendex en KBB. (ANP)