Charges ME na feest

De mobiele eenheid in Amsterdam heeft zaterdagnacht enkele charges uitgevoerd in de Weesperstraat en omgeving nadat een studentenfeest uit de hand was gelopen.

In de studentenflat was op zes van de zeven afdelingen een groot feest georganiseerd. Twaalfhonderd bezoekers konden na het betalen van tien gulden entree vrij drinken. Woningbouwvereniging De Kei had het feest gesubsidieerd. Elke afdeling had van De Kei tweehonderd gulden gekregen.

Onder invloed van alcohol en drugs werd de sfeer tegen drie uur 's nachts grimmig. Volgens de politie gooiden de feestgangers spullen op straat, zoals een televisietoestel, een ijskast, een brandblusser en tientallen glazen.

Omdat dit een te groot gevaar opleverde voor voetgangers en het verkeer besloot de politie het gebouw te ontruimen. Op straat moest de ME nog enkele charges uitvoeren om de dronken studenten te verspreiden. Enkele studenten daagden daarbij de politieagenten uit.

Vier personen werden wegens verzet en openlijke geweldpleging aangehouden. Niemand raakte gewond.