Bonn verlaagt groeiraming economie

Duitsland beleeft dit jaar een economische groei van omstreeks 1,5 procent en niet van 2,5 procent zoals oorspronkelijk is gezegd. Een woordvoerder van het Duitse ministerie van Financiën heeft dit zaterdag laten weten. Hij bevestigde daarmee de berichten in de weekbladen Focus en Der Spiegel, die in hun uitgave van maandag een groeipercentage van 1,6 noemen. De regering had de oorspronkelijke raming van 2,5 procent al opgegeven. Donderdag zei minister van Financiën Hans Eichel zelfs niet meer in een groeipercentage van 2 te geloven. Vorig jaar had Duitsland een economische groei van 2,8 procent. De Europese Commissie noemt in haar voorjaarsramingen voor 1999 voor Duitsland een percentage van 1,7. Ook volgend jaar zal de Duitse economie maar een matige prestatie leveren. Pas in 2001 komt het groeiniveau van 1998 weer in zicht. (DPA, ANP)