BLACKSTREET

De familie Jackson waart rond op Finally , de nieuwe cd van Blackstreet. Het nummer Take Me There is gebaseerd op I Want You Back, de oude hit van The Jackson 5 , en in Can You Feel Me klinkt het gelijknamige nummer door van The Jacksons, zoals The Jackson 5 later heette. En op Girlfriend/Boyfriend zingt en rapt Janet Jackson mee met de vier zangers van Blackstreet.

De twee bewerkingen van Jackson-nummers zijn tekenend voor de bloedarmoede van Finally, die net als de vorige cd van Blackstreet werd geproduceerd door arrenbie-topproducer Terry Riley. Er is niets tegen coveren, integendeel, een goede cover is te verkiezen boven een slap eigen nummer. Maar deze covers doen slechts verlangen naar het origineel.

Finally is een buitengewoon gevarieerde cd met zwoele ballads, snellere dansnummers, uitbundige lofprijzingen op de Heer en niet alleen lieflijke maar ook kwade liefdesnummers. Maar het is ook heel wisselvallige plaat geworden. Tegenover temerige ballads als I'm Sorry, die mede door een overvloed aan electronica onverdraaglijk zijn, staan fantastische nummers als Girlfriend/boyfriend. Dit laatste is zo volgestopt met tekenfilmgeluiden van slaande deuren, omvallende dingen, rinkelend glas en telefoons, dat het nog het meest lijkt op verbluffende arrenbie-variant op `musique concrète'.

Blackstreet: Finally (Lil' Man/Interscope Records LC 06406)