Arsenal voorbij Manchester

Arsenal, dat met 6-1 van Middlesbrough won, heeft in de Engelse competitie de leiding genomen. Voormalig koploper Manchester United speelde gisteren gelijk tegen Leeds United (1-1) en staat een punt achter op de titelhouder, maar heeft nog een wedstrijd in te halen. Nummer drie Chelsea verzuimde van Sheffield Wednesday te winnen (0-0) en komt vier punten achter Arsenal.

Het was de Nederlander Jimmy Hasselbaink die Leeds op voorsprong zette tegen Manchester United. Het was zijn zestiende doelpunt van het seizoen. Andy Cole maakte in de tweede helft gelijk en zijn aanvalspartner Dwight Yorke miste vlak voor tijd voor open doel een kans op de winnende treffer. Bij Arsenal deed Dennis Bergkamp niet mee tegen Middlesbrough. Hij heeft een spierblessure aan zijn buik en zegde af voor de interland van het Nederlands elftal, woensdag tegen Marokko. Zijn vervanger Anelka maakte twee doelpunten, evenals Kanu. Marc Overmars trof een keer doel.

Onderaan werd de degradatie van Nottingham Forest officieel een feit. De ploeg van Pierre van Hooijdonk verloor met 2-0 van Aston Villa.

Glasgow Rangers kan komende zondag Schots kampioen worden. Het elftal van trainer Dick Advocaat won met 3-1 van Aberdeen, terwijl Celtic met 1-0 van St. Johnstone verloor. Zondag treffen de twee aartsrivalen elkaar, bij winst pakt Rangers de titel.

Barcelona blijft in Spanje op titelkoers. De koploper behaalde weliswaar slechts een punt bij Atletico Madrid (1-1), maar ook achtervolger Celta de Vigo speelde gelijk: 2-2 bij Valencia. Europa Cup 2-finalist Real Mallorca (6-1 tegen Atletico Bilbao) en Deportivo la Coruna (3-0 tegen Real Valladolid) delen met Celta de tweede plaats. De drie hebben negen punten achterstand op Barça, bij wie Aberlardo het enige doelpunt tegen Atletico maakte. Bij winst op hekkensluiter Salamanca had Real Madrid tweede gestaan. Het werd echter slechts 1-1. Tenerife, tweede van onderen, boekte belangrijke winst op Betis Sevilla (3-2). Roy Makaay maakte het winnende doelpunt.