Albert Heijn kwaad op Schuitema

De verhoudingen tussen de Ahold-dochters Albert Heijn en de Amersfoortse groothandel Schuitema zijn gespannen. AH-directeur R. van Solt heeft genoeg van het dwarsliggen door Schuitema, die onder meer de concurrerende supermarkten C-1000 belevert. Schuitema moet zich binnen het concern niet isoleren, zo verklaart Van Solt zaterdag in het brancheblad Foodpersonality.

Van Solt ergert zich flink aan Schuitema's bestuursvoorzitter J. Brouwer. Die zet zich af tegen Albert Heijn terwijl de bedrijven samen in één concern zitten. ,,Waarom moet Brouwer ons beschimpen? Ooit krijgen we er genoeg van'', dreigt Van Solt. Schuitema, waarvan Ahold 73 procent van de aandelen in handen heeft, en Albert Heijn, de grootste supermarktketen van Nederland, zijn elkaars grootste concurrenten. (ANP)